Publisert 28. november, 2023

Det har over tid vært en prioritert oppgave for Biblioteksentralen å utvikle et søk som lever opp til bibliotekenes verdier og lånernes forventninger. Biblioteksentralens nye søk til bibliotekenes samlinger er nå lansert for alle som bygger nettsider med Libry Content og har Bibliofil som biblioteksystem. Søket skal også brukes i den kommende Biblioteket-appen. 

En unik inngang til bibliotekenes samlinger 

Det er flere ting som gjør at det nye søket skiller seg fra tradisjonelle biblioteksøk. Dette er noen av dem: 

  • Det bygger på en felles verkifisert metadatabrønn, som blant annet gjør det enklere for brukeren å finne alle utgaver biblioteket måtte ha av et bestemt verk. 
     
  • Biblioteksystemets utlåns- og beholdningsdata er en del av søket, noe som gir låneren en helhetlig opplevelse. Nå kan du gjøre alt i samme grensesnitt, i stedet for å hoppe mellom nettsider og biblioteksystem. 
     
  • Søketreff berikes med nye typer formidlingsdata, i første omgang data fra Forrigebok. Dette bidrar til en ny brukeropplevelse. 
     
  • Søket er utviklet in house i Biblioteksentralen. Dette har vært mulig ved hjelp av tverrfaglige team som jobber designdrevet og i tett samarbeid med bibliotek og sluttbrukere.  

 

Målet er en helhetlig søkeopplevelse 

Foreløpig dekker søket de fleste fysiske bøker i bibliotekenes samlinger. Vi jobber med å inkludere andre ressurser, som film og musikk, og dessuten med å gjøre e-bøker og lydbøker til en integrert del av søket. Følg med på veien videre til en treffsikker og inspirerende søkeopplevelse i bibliotek!