Publisert 16. august, 2023

Fra høsten blir søk en integrert del av Libry Content.

Søk_Banner_LC

 

Med søk i Libry Content får du:

  • Sømløs navigering i bibliotekets samlinger, arrangementer og annen formidling.
  • Ryddige trefflister sortert på verksnivå, slik at du kan navigere mellom ulike formater og språkutgaver av det samme verket.
  • Enklere oversikt over verkene knyttet til bestemte forfatterskap.
  • Presentasjon av materialvisninger som er beriket med anbefalinger fra bibliotekansatte og med appelltermer fra Forrigebok, slik at boka får mer kontekst.
  • Mulighet for å oppdage lignende bøker til verket basert på appelltermer og andre metadata, slik at du kan utforske samlingen på nye måter og få inspirasjon til videre lesing.

 

Denne nye og inspirerende søkeopplevelsen muliggjøres av at kildedataene for søket vårt hentes fra Bibbi-brønnen. Bibbi-brønnen inneholder metadata på entiteter som verk, manifestasjon og person, og er produsert og kvalitetssikret av metadata-teamet i Biblioteksentralen.

Dataene er koblet til beholdningsdata og lokale data som høstes inn fra lokale bibliotekkataloger, samt til formidlingsdata som anbefalinger og appelltermer. På denne måten sikrer vi bedre konsistens i datasett på tvers av bibliotek og fortløpende oppdateringer i tjenestene våre.

Samtidig vil denne fremgangsmåten bidra til mer effektivisering av bibliotekarens tidsbruk ved at det åpner for mer gjenbruk av data på tvers av bibliotek, samt sentral kvalitetssikring av katalogdata.

Til høsten lanseres den nye søkeopplevelsen hos bibliotek som bruker Bibliofil.

Er det noe du lurer på?
Kontakt produkteier Elise Conradi på e-post: elise.conradi@bibsent.no